Най-голямата грешка, която много търговци за първи път правят с SEO

Научете се да се идентифицират по-дълго, по-малко популярни ключови думи наречените „дълги опашки ключови думи.“

В примера по-горе, понятието „социални медии маркетинг“ се смята за „главата“ ключова дума, което означава, че се търси много често. В много по-малко популярен терминът „социални медии маркетинг курсове онлайн“ получава няколко търсения, но по-добре е пример за дълга опашка ключови думи. Може да бъде в състояние да отиде още по-далеч и да се опита нещо като „най-добрите курсове по маркетинг в социалните медии онлайн.“

Най-голямата грешка, която много търговци за първи път правят с SEO или плащат на клик реклама е да се изберат най-грешни ключови думи. При покупка на „глава“ ключови думи като „социални медии маркетинг,“ ще прекарат значително повече пари и намаляване на възвръщаемостта на инвестициите си драстично. Ключът, че трябва да запомните е, вие ще получите много по-добрия резултат за парите си чрез насочване на голям брой термини-долната трафик, отколкото чрез насочване на малък брой термини от по-висок трафик.

И накрая, най-добрият източник на ключови думи, може да дойде от вашия собствен сайт. Помислете за използване инструмент проучване като Qualaroo, за да разберете какви са вашите клиенти търсят или защо те решиха да правят бизнес с вас (след закупуването например). Езикът те използват да бъде много ефективна реклама копие за интернет реклами.

Знайте, на територията
Има много места, за да купуват реклами, с всеки сайт има свои собствени силни и слаби страни. Да започнем с това, че трябва да се разберат някои от основните видове платена реклама.